top of page

“Ik heb helemaal geen loopbaancoaching nodig, ik ga toch niet van werk veranderen.”

Bijgewerkt op: 5 dec. 2020


Ik herinner mij nog in mijn opleiding loopbaancoach. Eén van de kandidaten wou graag meewerken en diende zich aan als proef kandidaat loopbaanbegeleiding. Zijn idee was om mij als loopbaancoach een plezier te doen want hij had eigenlijk geen “probleem” met zijn werk.

Onder het motto dat reflectie en zelfbewustzijn geen kwaad kan, stond hij open voor het coachtraject.

Initieel bracht dit me bij een dilemma, “welke oefening zou bij hem passen”. Door samen in dialoog te gaan kwam de loopbaanvraag “hoe zijn carrière er binnen 10 jaar zou uitzien” naar boven.Een diepgaande oefening die voor vele mensen waardevol is, is werken rond missie.

Mijn ervaring is dat het je brengt bij de dieperliggende lagen. En zo gingen we van start.

Al heel gemakkelijk, en snel kwam zijn professionele missie naar boven. Eentje die hij ergens diep vanbinnen had verstopt. Zijn innerlijk oordeel was dat het te vergezocht was, te speciaal, te onhaalbaar en te exotisch om te vertellen tegen anderen.

“Het zou waarschijnlijk nooit te realiseren zijn. Dit soort dromen hou je dan beter voor je zelf.”, was één van zijn kritische stemmen.


Samen gingen we kijken naar deze ver weggestopte droomjob die voortkwam uit zijn missie. En toe veranderde er iets.

Zijn ogen begonnen te straalden, hij glimlachte, nam een ontspannen houding en vertelde met plezier wat hij zou gaan doen en waarom. Hij voelde de diepgang waarmee dit hem raakte.

Op het einde van de sessie wist hij wat zijn volgende stap was in functie van het bereiken van die droomjob.


Loopbaancoaching bevat veel meer dan je zou denken


Vaak vragen mensen mij wat een loopbaancoach nu eigenlijk doet.

Men denkt soms dat je enkel loopbaancoaching kan gebruiken voor een problematische werksituatie of indien je verandering wil.

Dat is niet zo, loopbaancoaching helpt jou onder andere ook om te kijken wat jouw waarden en jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze (nog) beter kan inzetten. Het kan je ook helpen om kort bij jezelf en je gevoel te blijven en sterker in jouw loopbaan te staan.

Hiernaast zijn er nog vele mogelijkheden waarbij je loopbaanbegeleiding kan inzetten.

Wil je hier meer over weten, dan kan je me contacteren voor een kennismakingsgesprek en te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn.


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page